Powerbank – baterie externă - testare și alegerea corectă

PowerBanka_batoh_1200X1200Power bank-urile, bateriile externe, au devenit recent un echipament des întâlnit și necesar în majoritatea locuințelor. Și acestea necesită conectare la o priză. Ce să faceți dacă sunteți undeva unde nu există o priză? Anume pentru aceste cazuri sunt bateriele externe sau power bank-ul, rezerva suplimentară de energie, un adevărat ajutor. Un mare avantaj este încărcarea cu energie solară, prin panourile fotovoltaice. Băncile de energie solară sunt astfel ideale pentru activități în aer liber precum drumeții, camping, ciclism etc., unde funcționează excelent, de exemplu, ca încărcător solar de telefon mobil. Un alt avantaj al acestora este faptul că producătorii mizează deja pe utilizarea powerbank în aer liber, motiv pentru care acestea sunt adesea mai rezistente la praf și la manevrare (desigur, cu atenție, nici măcar o husă nu le va proteja de daune cauzate de manipularea neatentă).

Cum alegi o baterie externă powerbank?

Pe piață, apar din ce în ce mai multe produse. Cum să alegeți powerbank-ul potrivit și care sunt caracteristicele cele mai importante? Trebuie să ținem cont de puterea de alimentare si capacitatea. În primul rând, trebuie să ne dăm seama în ce scop dorim să folosim bateria externă/banca de energie solară și cât de des vrem să o folosim. Dacă vrem să încărcăm doar uneori telefonul, atunci va fi suficient un power bank cu o capacitate de aproximativ 10.000mAh. Dacă vom folosi bateria externă mai des, atunci recomandăm un powerbank cu o capacitate de aproximativ 20.000mAh și mai mare.

Cât timp durează încărcarea unei baterii externe-powerbank?

powerbankaTrebuie remarcat aici că timpul de încărcare al unei baterii externe depinde de mulți factori. Powerbank-ul atrage energie din lumina soarelui, a cărei intensitate depinde de fiecare anotimp și la diferite latitudini etc. Durata de încărcare a powerbank-ului este, așadar, legată de puterea razelor solare, de unghi și nu un efect foarte pozitiv asupra vitezei de încărcare poate avea, de asemenea, temperatura scăzută sau ridicată. În general, se poate spune că un nivel de încărcare rezonabil al unei baterii externe care are mai multe panouri solare durează aproximativ 6 ore până la 1 zi sau mai mult. O caracteristică utilă a powerbank-urilor solare este posibilitatea de încărcare și de la rețea. În momentul în care aveți acces la energie electrică, puteți încărca bateria de la priză.

Testare baterie externă- powerbanky

powerbanka svitilnaAm efectuat un test al bateriei „PB Power bank baterie externă solară 5 panele”. Cu această baterie solară am făcut drumeții în Boemia. Scopul utilizării sale a fost încărcarea unui telefon mobil. Condițiile meteo s-au schimbat în decurs de câteva zile, așa că putem spune că considerăm rezultatul testării noastre ca fiind obiectiv. În cazul zilelor însorite, bateria externă a obținut energie din lumina soarelui pentru aproximativ 2 încărcări de telefon într-o zi. În zilele în care lumina soarelui nu este tocmai optimă, trebuie să vă așteptați la o încărcare mai lentă a power bankului. Când cerul este înnorat, performanța scade la minimum. Pe scurt, se poate spune că dacă nu există soare, nu există energie. În caz de lumină solară suficientă, bateria externă își îndeplinește perfect scopul. Un mic avantaj al acestei baterii este lanterna care vă va lumina călătoria sau vă va ajuta în cort.

Cu cât sunt mai multe panouri, cu atât mai multă energie

Powerbank-ul/bateriele externe sunt realizate în diferite modele, dar pe baza experienței noastre este bine să folosim cea mai mare suprafață posibilă de panouri solare. Cu cât mai multe panouri, cu atât energia obținută este mai mare și mai rapidă. Dacă decideți să achiziționați o baterie externă, acordați atenție capacității și numărului de panouri, deoarece acest lucru va avea un efect decisiv asupra performanței acesteia.

Powerbank-ul testat de noi PB Power bank baterie externă solară 5 panele, poate fi găsit AICI.