Noutăți de la expoziția digitală CES

Pandemia a afectat organizarea expoziției, petrecută în mod obișnuit la Las Vegas, motiv pentru care CES în acest an a derulat în versiunea pur digitală. Ce noutăți au fost prezentate la această expoziție?

obr (1)

Consumer Electronics Show (CES) este cea mai mare expoziție de tehnologie din lume, care se desfășoară anual în Las Vegas începând cu 1967. Acesta este un loc în care sunt prezentate noutățile tehnologice, care vor fi vândute pe piața mondială în acel an.

Sănătatea este pe primul loc

cess (1)CES a fost anul acesta, târgul ce s-a concentrat mai mult pe tehnologii electronice medicale, categoria „health, wellness a fitness“, adică ceasuri și brățări cu tehnologii care ne vor ajuta să ne menținem în formă, să monitorizăm toți parametrii de sănătate posibili și să informăm medicii direct despre aceștia. De exemplu, a fost prezentat dispozitivul MedWand, cu ajutorul căruia pacientul își măsoară propria tensiune și temperatură, iar datele sunt apoi trimise medicului. O altă noutate este BioButton, care este un dispozitiv purtabil de mărimea unei monede, care măsoară constant temperatura, ritmul cardiac, frecvența respiratorie și analizează cursul tuturor valorilor. Dispozitivul poate aduna suficiente date ca să depisteze dacă sunt posibile infecții cu Covid-19. Sau poate un Galaxy Watch 3 îmbunătățit cu senzori EKG.

 Divertisment

sachy (2)Inventatorii de șah nu au uitat nici de gadgeturile legată de joc, care vor fi grozave pentru perioada lockdown-ului. De exemplu, puteți juca șah cu un adversar care se află la cealaltă capăt al pământului și piesele se vor mișca în funcție de mișcarea adversarului, această noutate a fost prezentată de Square Off. O piesă cu adevărat interesantă a produselor electronice a fost cubul WOWCube System. Este o platformă interactivă de jocuri inovatoare, care are forma și caracteristici parțiale al celebrului cub Rubik. Puteți avea jocurile descărcate prin intermediul aplicației corespunzătoare de pe iPhone pe această „consolă” sau chiar să vă programați propriile jocuri în ea.

 

 Casa inteligentă

mob (1)La CES-ul din acest an, au fost prezentate plăcuțele de încărcare wireless BOOST CHARGE TrueFreeedom Pro cu posibilitatea de a încărca mai multe dispozitive simultan. Airthings a prezentat produsul Wave mini, care servește drept indicator al riscului de mucegai și, de asemenea, informează despre starea aerului din interior. Robinetul inteligent U by Moen are ca scop simplificarea vieții. Îl puteți controla prin voce sau fără contact, puteți seta diverse preferințe, vă va informa și despre consumul de apă.