Curățători de aer pentru casă

„Purificatoarele de aer sunt un ajutor eficient în zonele cu o incidență mai mare de praf și alte impurități. Acestea contribuie la îmbunătățirea calității aerului și sunt potrivite în special pentru persoanele care suferă de alergii. ”

bad-smellsMirosuri rele Dacă v-ați uitat vreodată la ofertele de purificare a aerului, probabil că nu ați evitat astfel de propoziții. Cu toate acestea, este ușor să vă pierdeți în afluxul tuturor informațiilor, datelor tehnice și a altor nume. Prin urmare, în acest articol vom încerca să vă informăm despre cele mai de bază concepte.

Straturi
Primul obstacol ar putea veni chiar de la început, când vânzătorul a informat despre straturile pe care le conține produsul său. Puteți întâlni următoarele tipuri:

  • Pre-filtrul este utilizat pentru a prelungi durata de viață a filtrului HEPA. Este plasat strategic în fața sa pentru a captura particule mari de praf. Este potrivit dacă aveți în gospodărie animale de companie care deseori lopată părul.
  • Filtrul HEPA este unul dintre cele mai eficiente filtre. Captează praful și murdăria, cum ar fi ferăstrăul, alergenii și fumul de țigară, cu o eficiență de 99,97%. Ajută în principal persoanele care suferă de alergii, congestie nazală, tuse frecventă, strănut și astm. Poate absorbi toate aceste impurități de la dimensiunea de 0,3 microni (micrometru = de o mie de ori mai mic decât un milimetru). Prin urmare, ar face față particulelor mai mari, dar cu prețul unei înfundări mai mari și a unei înlocuiri anterioare ulterioare. Acesta este motivul pentru care dispozitivul este situat chiar în spatele prefiltrului.
  • Filtrul de carbon este completat de un pre-filtru trio-filtru HEPA-filtru de carbon. Funcția sa principală este de a face față mirosurilor, poluanților gazoși și substanțelor chimice volatile.
  • Lampa UV utilizează radiații ultraviolete pentru a steriliza aerul de toate impuritățile de origine organică, cum ar fi viruși, bacterii, ciuperci, etc. Se află în interiorul purificatorului de aer, deci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la scurgerea acestei radiații și efectele negative.
  • Generatorul de ioni negativi crește eficiența și eficacitatea purificatoarelor de aer. În plus, ionii negativi reîmprospătează aerul și reduc astfel oboseala, stresul și chiar au un efect pozitiv asupra căilor respiratorii.


Spaţiu

Deci, dacă sunteți deja familiarizați cu straturile pe care purificatoarele de aer le au de obicei, atunci o altă zonă de interes ar trebui să fie întrebarea dacă purificatorul de aer selectat poate filtra eficient spațiul necesar. Indicatorul CADR, care descrie cantitatea de aer curat, va răspunde la această întrebare. Rezultatul este dat în picioare cubice pe minut. Prin urmare, dacă suferiți de alergii sau nu puteți scăpa de mirosul de fum, alegeți purificatoare de aer cu cea mai mare valoare CADR posibilă. În caz de probleme mai ușoare și o cameră de dimensiuni medii, produsele clasice furnizate pe piața CADR în jur de 50 m3 / h vor fi suficiente.

H96372855954943e08aac958e780cb019WFiltru de aer Ozon
Dacă ați întâlnit deja acest tip de purificator de aer, cred că prima reacție la citirea cuvântului ozon a fost negativă. În același timp, ozonul este utilizat pe scară largă în purificarea aerului în unele cabinete, restaurante și alte clădiri alimentare. Ajută la eliminarea prezenței mucegaiului, ciupercilor, bacteriilor și virușilor în aer. În aceste cazuri, deoarece acestea sunt spații uriașe, mediul trebuie să fie ventilat după sterilizare și în timpul acestuia nu se recomandă ca oamenii să se adune în incintă în timpul procesului de curățare.

Cu toate acestea, dacă cumpărați o versiune mai mică a purificatorului de aer cu ozon, riscul de probleme respiratorii este mic.


Cu toate acestea, ÎȚI RECOMANDĂM să fii atent în timpul sterilizării și să preferi să folosești acest dispozitiv în zone în care nu există animale, oameni sau plante în zonă și să ventilezi camera după utilizare.

Pe baza informațiilor descrise mai sus, este recomandabil să achiziționați un purificator de aer cu ozon pentru purificarea neregulată a aerului în mediul acasă. De exemplu, pentru bucătărie, toaletă sau chiar frigider. Dimpotrivă, pentru întreținerea continuă a aerului din gospodărie, este mai potrivit să alegeți purificatoare de aer cu filtru multiplu, care să vă ajute să îmbunătățiți calitatea și confortul casei dvs. în fiecare zi.