Cum să ai o casă inteligentă sau de unde să începi?

Câțiva ani în urmă, o casă - locuință inteligentă era doar un vis. Acum putem să ne realizăm acest vis să să ne bucurăm de toate câte ne oferă o locuință smart. Controlați luminile de la distanță, verificați și vedeți direct din mobil, cine v-a vizitat, sau cine stă în fața ușei, sau monitorizați consumul de energie folosind o aplicație mobilă. Mai pe scurt, o casă inteligentă oferă confort absolut. Cum să începeți?

Primii pași spre o casă inteligentă

Jak na chytrou domácnost aneb Kde začítPoate că deja visați cum controlați electrocasnicele din propria casă confortabil de pe canapea. Primul pas pentru crearea unei case inteligente este să dețineți un smartphone care acceptă aplicații ce fac posibil controlul unei astfel de locuințe. Dar, este posibil să controlați casa inteligentă de pe un computer sau tabletă. Pasul următor, este o idee bună să vă gândiți în detaliu la tot ceea ce doriți să automatizați sau să controlați de la distanță. Dar avantajul este posibilitatea de a dota treptat o casă inteligentă cu sisteme inteligente smart. Adesea veți citi despre pornirea și oprirea automată a încălzirii și coborârea jaluzelelor legate de stilul de viață inteligent, sonerii, sisteme camere de supraveghere sau accesorii pentru grădină inteligentă pot face, de asemenea, parte dintr-o casă inteligentă. Rezultatul unei instalări bine gândite a sistemelor inteligente pot transforma locuința într-o casă sigură, economică și confortabilă, perfectă pentru un trai liniștit și fericit.

Bucurați-vă de un trai confortabil și economisiți

young-woman-using-home-technology400Pe lângă controlul confortabil al locuinței, economia de energie i-a convins pe mulți să construiască treptat o casă inteligentă. Cu sistemul smart inteligent puteți conectați atât corpuri de iluminat, cât și prize, încălzirea, jaluzele sau chiar mânerele și clanțele de la uși. Puteți citi mai multe despre mânere în articolul De ce să achiziționați un mâner inteligent. Dar cum puteți economisi folosind gadgeturi/inovații? Ideea principală este că programele de timp prestabilite asigură desfășurarea regulată a anumitor activități numai atunci când sunt cu adevărat necesare. Cu butonul de ieșire, puteți deconecta rapid tot ce ar putea cauza orice pericol. În mod similar, puteți opri prizele inteligente de la distanță, iar ca și bonus este monitorizarea consumului de energie și prezentarea detaliată a acestuia. Pentru pasionații de tehnologie modernă, o astfel de casă inteligentă este, fără îndoială, o adevărată afacere. Dacă încă nu sunteți siguri, merită sau nu să investiți în sisteme smart, atunci începeți încet - de exemplu cu un bec inteligent. Prin intermediul aplicației de pe dispozitivul dvs. mobil, puteți regla cu ușurință luminozitatea și culoarea luminii sau puteți stabili timpul de funcționare pentru a economisi energie. Becul poate fi folosit și ca o sursă de lumină obișnuită. Chiar dacă nu trebuie să echipați întreaga locuință cu accesorii inteligente deodată, credeți-ne, nu ve-ți rămâne doar la un singur bec.