Ce poate face un mâner/yală, o calnță inteligentă și cum vă pot face viața mai simplă?

Sunteți persoana care caută mereu cheile? Aiveți copii acasă care își pierd cheile atât de des încât vă înnebunesc? Sau sunteți doar un fan al Jak vybrat kliku blog (1)soluțiilor inteligente, casa și tehnologia inteligentă vă atrage? Să vedem împreună ce poate face un mâner inteligent pentru dvs.

Cum functioneazã?

Mânerele și clanțele inteligente fac posibilă deschiderea ușilor fără a fi nevoie de chei. Mânerele funcționează prin intermediul unei aplicații care vă permite să setați tot ce aveți nevoie. De asemenea, unele tipuri reușesc să stocheze date despre când și de către cine a fost deschisă ușa, astfel încât să puteți urmări cu ușurință sosirile și plecările, dacă este necesar. Desigur, este posibilă atribuirea un cod unic, amprentă sau chiar un card pentru un număr mai mare de utilizatori. Înainte, fiecare mâner conținea un cifru pentru introducerea unui cod numeric. Avem vești bune pentru iubitorii de design curat, simplu, astăzi, mânerele se vând în variante cu și fără cadru numeric.

Cum poate fi deschisă ușa cu un mâner inteligent?

1) Prin aplicația de telefon mobil
Pur și simplu descărcați aplicația în telefonul mobil, datorită căreia puteți deschide prin intermediul conexiunii Bluetooth.

2) Prin amprentă
Identificartorul senzor optic vă permite să deschideți cu o amprentă.

3) Card de intrare
Unele clanțe au carduri de acces, pe care le puteți folosi pentru a deschide cu ușurință.

4) Prin introducerea unui cod numeric
Mânerele echipate cu cifre oferă opțiunea de deschidere prin introducerea unui cod PIN unic.

5) Telecomanda
Unele clanțe pot fi deblocate și folosind o telecomandă.

Cât de dificil este montarea/instalarea mânerul inteligent?

Este surprinzător de simplu. Instalarea/montarea nu este mai complicată decât montarea mânerelor/clanțelor clasice cu butuc. Veți primi instrucțiuni pentru fiecare mâner, conform cărora puteți manipula cu ușurință ansamblul. Munca dumneavoastră va fi facilitată de alegerea corectă a mărimii mânerului (date în mm), atunci când distanța corespunde distanței inițiale dintre găurile pentru mâner și încuietoare (măsurăm întotdeauna din centrul ambelor găuri). Dacă nu doriți să vă faceți griji cu privire la distanță, puteți alege pur și simplu un tip de mâner care are butucul și clanța (adică butucul și mânerul nu fac parte dintr-un singur panou, ci sunt două piese separate, așa cum se arată în imagine de mai jos). Dacă veți avea întrebări în timpul instalării, colegii noștri de asistență tehnică vă vor sfătui cu plăcere.

Cât de dificil este să instalezi un butuc/broască/yală inteligent?

Instalarea unui butuc yală inteligent este chiar mai simlpă decât instalarea unui mâner inteligent și suntem siguri că o veți putea face cu ușurință.

Mânerul inteligent este potrivit și pentru vremea rea?

Da, avem și mânere de exterior în oferta noastră, care sunt rezistente la apă, praf și alte efecte adverse. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de mâner, alegeți dintre aceste modele, de exemplu: BOT mâner smart argintiu 72 mm. Dacă intenționați să aveți mânerul afară într-o zonă cu efecte directe ale vremii, vă rugăm să aveți în vedere achiziționarea de baterii de calitate care să reziste mai bine la vremea din exterior și să aibă o durată de viață mai lungă.

Pot deschide ușa de la distanță?

Da. În aceste scopuri se folosesc Gateways care trebuie achiziționate separat pentru mâner. Mânerul este apoi conectat la aplicație prin WiFi folosind Gateway. Astfel, puteți deschide ușa sau puteți seta accesul (chiar limitat în timp) oricui aveți nevoie. De oriunde

Mânerele inteligente au nevoie de electricitate?

Nu. Toate mânerele noastre sunt alimentate de baterii tip AAA. Instalarea mânerului nu este asociată cu nicio modificare a distribuției electrice în casă. 

Ce se întâmplă dacă mânerul rămâne fără baterii?

Toate mânerele noastre funcționează pe baterii, a căror durată de viață este de până la 10 luni în condiții standard. În aplicație, veți găsi un indicator de stare a bateriei, astfel încât să aveți întotdeauna o imagine clară dacă mai aveți suficient timp pentru a le înlocui. În cazul în care bateria este scăzută, aplicația vă va anunța în prealabil cu privire la necesitatea înlocuirii. Dacă totuși se întâmplă ca mânerul să aibă bateria descărcată, nu trebuie să vă faceți griji. Fiecare dintre mânerele noastre dispun de o deschidere manuală de rezervă cu o cheie, unele modele pot fi conectate și la o sursă de energie de rezervă (de exemplu, un powerbank).

Doresc un mâner inteligent sau un butuc yală inteligentă (yală inteligentă)?

Totul depinde de ceea ce vă așteptați de la deschiderea inteligentă a ușii. Mânerele inteligente sunt un element de design al fiecărei uși. Yalele inteligente sunt mai discrete și mai ușor de instalat. Dacă aveți cel puțin unelte de bază (cum ar fi o șurubelniță) acasă, schimbarea acestora este o chestiune de câteva minute. Prin urmare, depinde în totalitate de dvs și preferințele dvs.

Mânerul inteligent necesită și un butuc cilindru clasic (yală clasică cu cheie FAB)?

Nu. Depinde doar de dvs dacă o veți folosi. Butucul cilindric deblochează și încuie ușa folosind o cheie clasică. Dacă vreți o combinație între deschiderea inteligentă a ușii cu cea clasică (adică cheia de modă veche), atunci cu siguranță veți folosi și butucul cu yală. Unele dintre mânerele noastre vin cu yală/broască clasică, dar puteți folosi și una pe care o aveți deja acasă. Avantajul este că nu trebuie să schimbați cheile vechi cu altele noi. Singurul inconvenient este că trebuie să verificați dacă vechiul butuc are aceeași dimensiune cu cel al mânerului inteligent. Dacă deschiderea inteligentă a ușii este suficientă pentru dvs și vreți să renunțați la chei, atunci cu siguranță va fi suficient doar un mâner inteligent. Achiziționarea unui mâner inteligent separat care nu are deschidere pentru FAB este o soluție ideală, de exemplu, atunci când alegeți un mâner pentru interior.

Am nevoie de aplicația Tuya Smart sau TTTLock?

94-2_hafa4d7f25a854a3d94cb3a51d372a07cx (1)Mânerele noastre folosesc aplicațiile Tuya Smart (Smart Life) și TTLock. Ambele aplicații sunt gratuite. Avem cea mai bună experiență cu aceste aplicații și știm că funcționează în mod fiabil. Dacă aveți deja un produs acasă care acceptă aplicația Tuya Smart/Smart Life sau doriți să achiziționați mai multe produse pentru casă inteligentă, luați în considerare achiziționarea unui mâner care funcționează cu această aplicație. Pur și simplu veți conecta totul, vă veți ușura munca și veți economisi mult timp la căutare. Un număr mare de produse din magazinul nostru electronic funcționează cu această aplicație, astfel încât asocierea produselor va fi mult mai simplă. Dacă, în schimb, aveți nevoie de setări mai detaliate de la mâner sau doriți să instalați un număr mai mare de mânere în clădire, atunci vă recomandăm aplicația TT Lock. Nu știți cum să procedați corect? Nu ezitați să contactați suportul nostru tehnic, colegii vă vor sfătui cu plăcere.